top of page
Keresés
  • Kobrizsa Ádám

Minden étel egy táj

Tizenhat művészt választottak be a BJCEM által koordinált első Food Wave művészeti pályázaton


A BJCEM és a Food Wave tizenhat fiatal (18 és 35 év közötti) művészt választott ki Európa és a Földközi-tenger kilenc különböző országából az „Every food is a landscape” című első művészfelhívás nyerteseinek.



A művészek részt vesznek a Marco Trulli által rendezendő kiállításon, amelyet októberben tartanak a torinói Beeozanam közösségi HUB-ban.


Videóművek, festmények, performanszok és installációk reflektálnak az élelmiszer-klíma kapcsolatra, ahogy azt a felhívás célozta. Nagy érdeklődést keltett a felhívás, hiszen 85 művész 20 országból jelentkezett.


Válogatott művészek:


Beatrice Caruso (Olaszország), Filipa Cruz (Portugália), Chiara De Maria (Olaszország), Lucia Di Pietro (Olaszország), Anna Fainareti Lioka (Görögország), Hajnal Gyeviki (Magyarország), Ceren Hamiloglu (Törökország), Mira Hirtz (Egyesült Királyság) , Shuai Peng (olasz), Despina Petridou (Ciprus), Maria Nissan (Jordánia), Mila Panic (Bosznia-Hercegovina), Giulio Saverio Rossi (Olaszország), Elektra Stampolou (Görögország), Agnese Spolverini (Olaszország), Dimitris Theocharis (Görögország) ).


bottom of page