top of page
Keresés
  • Kobrizsa Ádám

„A termőföldről az egyetemre” - a változás hulláma elérte a madridi Egyetemvárost

November 4-én a Food Wave szó szerint egy darab vidéket hozott a városba. A fenntarthatósági akció epicentruma a madridi Complutense Egyetem (UCM) kampusza volt, amelyet az aktivisták egy ideiglenes veteményessé alakítottak át szezonális növényekkel.


A Centro de Innovación en Tecnología para el Desarrollo de la Universidad Politécnica de Madrid (itdUPM), az esemény fő partnere különféle információs tevékenységeket kínált, így a diákok és a közönség megismerkedhet a helyi élelmiszerek előállításával és fogyasztásával. Intenzív egész napos program volt, amelyet az agroökológiáról szóló workshop, az élelmiszer-pazarlásról szóló viták és a felelős vásárlás tippek gazdagítottak.


Az esemény fénypontja a szezonális termékek kóstolója volt, amelyet Juan Llorca valenciai séf – a #PorUnaEscuelaBienNutrida mozgalom alapítója – tartott, aki a gyerekek és a családok étkezéssel kapcsolatos oktatási tevékenységre összpontosít. Több mint 2000-en álltak meg, hogy megcsodálják a séf munkáját: az egyszerű elkészítésű, bio alapanyagokon alapuló egészséges ételeket.


A Food Wave a „Come con la cabeza” kampányának (Egyél a fejeddel) fő célja, hogy felhívja a figyelemet az élelmiszer és az éghajlatváltozás kapcsolatára. A kampányt az Ayuntamiento de Madrid igazgatósága (AG Medio Ambiente y Movilidad) indította el, aki a projekt hivatalos támogatója.




bottom of page