top of page
Keresés
  • Kobrizsa Ádám

Innovációs lehetőségek az agrár-élelmiszer témakörében - EIT Food RIS

Az EIT Food Regional Innovation Scheme (RIS) stratégia az agrár-élelmiszeripari ágazaton belüli fejlődés fokozására összpontosít azáltal, hogy innovációval, oktatással, vállalkozásalapítással és kommunikációval kapcsolatos tevékenységeket folytat a RIS országokban és régiókban. Ez az ismeretterjesztő program nyitott diákok, kutatók, innovátorok, vállalkozók és fogyasztók számára, és célja készségeik fejlesztése és kreativitásuk teljes kibontakoztatása.



Az EIT RIS célja, hogy hozzájáruljon azon európai országok és régiók innovációs képességének növeléséhez, amelyek az úgynevezett „szerény és mérsékelt” innovátorok csoportjába tartoznak (az Európai Innovációs Eredménytábla szerint).


EIT Élelmiszeripari Regionális Innovációs Rendszer (EIT Food RIS)

Az EIT Food RIS célja Európa azon régióinak megerősítése, amelyek szerények és mérsékeltek az agrár-élelmiszeripari ágazat innovációja szempontjából. Ez a tájékoztatási rendszer olyan újítók előtt áll nyitva, akik nem az EIT Food partnerei, és célzott támogatást nyújt az EIT RIS érdekelt feleinek egy projektportfólión keresztül.


Az EIT Food Challenge Labs célja az agrár-élelmiszeripari ágazat nagy problémáinak megoldása azáltal, hogy különböző csoportokat hoz össze: végzős és posztgraduális hallgatók, technológusok és tudósok, tapasztalt szakemberek, fogyasztók és vállalatok. A Challenge Labs kapacitást is épít a résztvevők között a vállalkozói készségek fejlesztésére.


Nemzeti kapcsolattartók: EIT Food HUBs

A EIT Food HUB-ok regionális „kapcsolattartó pontok” az EIT RIS-országokban. Ezek a szervezetek kulcsszereplői nemzeti innovációs ökoszisztémáiknak, és erős regionális érdeklődést és tapasztalatot gyűjtenek a vállalkozók támogatása és a helyi rendezvények szervezése terén.

Hazai partnerek: Campden BRI Hungary,



bottom of page