top of page
Keresés
  • Kobrizsa Ádám

Közösségi lecsózás és próbatÉtel a Bródy utcaünnepen

2021. szeptember 18-án egy nagyszabású közösségi ebédet szerveztek a Palotanegyed színesítésért dolgozó helyi civil szervezetek, nevezetesen a Civilek a Palotanegyedért Egyesület és a Mindspace csapata a helyiek aktív közreműködésével. A program több éve fut, célja, hogy a negyed egyik fő utcájának számító Bródy utcára évente 2 alkalommal fókuszált figyelem jusson. 2019. nyarán az utca egyik szakaszának megújítása előtt már összegyűltek a helyi népek egy közösségi vacsorára, így nem volt újkeletű a közösségi ebéd ötlete és gyakorlata.



Az őszi Bródy utcaünnepen a menü egy vegán és egy kolbászos lecsó volt, aminek az volt a különlegessége, hogy a Food Wave projekt magyarországi "nagykövetei" közül hárman is valamilyen módon képviseltették magukat. A vegán lecsó a kerület egyik izgalmas közösségi műhelyében a Szeszgyárban készült, egyenesen Margit Anna kezei között, aki a hely egyik megálmodója és fő motorja. A kenyerek Simonyi Kristóf pékségéből érkeztek, aki a Kópic Pékséget viszi. Kristófék a Pest megyéhez tartozó szentendrei piacon árulnak hetente kétszer, de erről még külön is beszámolunk hamarosan.



A harmadik "nagykövetünk" a Felelős Gasztrohős csapata, akik hosszú évek óta dolgoznak az élelmiszertudatosság népszerűsítésén számos izgalmas edukatív programmal. Az eseményen a lecsó mellett ebből kaphattak ízelítőt az ebéd után a kedves résztvevők.



Ha további híreket szeretnétek kapni közvetlenül, csatlakozzatok a Food Wave Pest Facebook csoporhoz.

bottom of page