top of page
Keresés
  • Kobrizsa Ádám

Pályázati felhívás helyi hatóságoknak, ifjúsági civil társadalmi szervezeteknek

Azok az önkormányzatok, ifjúsági civil társadalmi szervezetek vagy egyesületek, akik érzékenyek a fenntartható élelmiszer-termelési és fogyasztási témákra, és szeretnének fiatalokkal dolgozni, most lehetőségük van arra, hogy tevékenységüket a Food Wave Project segítse.



A Food Wave Projekt első pályázati felhívása a fiatalok által vezetett kis civil társadalmi szervezeteknek szólt, amelyek fenntartható termelési és fogyasztási megoldásokat népszerűsítenek az éghajlatváltozás elleni küzdelemben, míg a második felhívás a városoknak és önkormányzatoknak szólt. Itt az ideje a harmadik felhívásnak, amely a helyi önkormányzatokhoz, ifjúsági civil szervezetekhez vagy egyesületekhez szól, hogy támogassák az alulról építkező kezdeményezéseket a klímabarát élelmiszer-fogyasztási magatartások terén!


Kik jelentkezhetnek?

A projektjavaslatokat minimum 2 helyi hatóságból, ifjúsági civil társadalmi szervezetből vagy egyesületből álló partnerség nyújthatja be, amelyek együtt dolgoznak egy közös javaslat kidolgozásán.


Mi a pályázati felhívás fő célja?

A projekt támogatni fogja a helyi hatóságok, ifjúsági civil társadalmi szervezetek vagy egyesületek partnersége által kidolgozott, a fenntartható élelmiszer-fogyasztás és -termelés témájával foglalkozó és a fiatalokat (15-35 éves) célzó tevékenységeket.


Mi a pályázati felhívás fő célja?

Minden benyújtott ötlet legfeljebb 15 000 EUR lehet.


Melyik a tematikus fókusz?

Minden javasolt intézkedésnek foglalkoznia kell az élelmiszer és az éghajlatváltozás közötti kapcsolattal! Különböző típusú tevékenységek támogathatók: iskolákkal folytatott tevékenységek, kommunikációs tevékenységek, promóciós és terjesztési tevékenységek, figyelemfelkeltő tevékenységek, képzések, művészeti projektek és kezdeményezések, élelmiszer-pazarlás elleni kezdeményezések stb.


Mikor és hol valósítható meg a projekt?

A végrehajtási szakasz 2023. július 1. és 2023. október 30. között kell megvalósuljon. A tevékenységeknek a következő EU-tagállamok egyikében kell megvalósulniuk: Belgium, Bulgária, Horvátország, Franciaország, Görögország, Magyarország, Olaszország, Hollandia, Lengyelország, Portugália, Románia, Szlovénia, Spanyolország, Svédország, Egyesült Királyság.


bottom of page